Coffee n pancakes, pls

IMG_1499 copy2.jpg

Hade det ändå helt okej i torsdags. Satt hemma och skrev till klockan blev typ tolv. Sen gick jag ner till snabbköpet som ligger precis under lägenheten och skrev ut texten. Älskarr att det står en kombinerad skrivare/kopiator/scanner i varje liten combini. Bara att plugga in sitt usb och mata den med några mynt.  

IMG_1488 copy.jpg

Sen gick jag till ett stört gulligt ställe några hundra meter bort. Tanken var att jag skulle ta Lara hit men caféer har tydligen i regel stängt på söndagar. Vad är grejen med det? Trodde meningen med söndagar var att sitta på café. Så mycket jag inte greppar med miljonstaden Tokyo. Den kan verkligen ge en allt. Och ibland ing-en-ting. 

IMG_1506 copy.jpg

Köpte i alla fall löjligt gott kaffe och pannkakor som kom med smör, sirap och socker. Samt två krispiga chokladstänger. Vill tro att de fjäskade speciellt för mig men det vet jag förstås inte säkert. Oavsett sött o gott när en korrekturläser.  

IMG_1512 copy.jpg

Ätit nästan uteslutande japansk mat i tre månader nu. Lider inte direkt av det. Vilket ställe än en går till, spelar ingen roll var, serverar bara bra och gott. Svårt med vegetariskt skålart men har typ aldrig blivit besviken. Börjar dock bli lite less på smakerna som upprepar sig. Och att jag ibland kan sakna en huvudrätt som smakar riktigt mycket. Japansk mat har ett helt annat upplägg än vad jag är van vid och är väldigt mild i grunden om en inte har alla små tillbehör, som för att kompensera, är mycket intensivare är resten. Typ: wasabi, alla tänkbara inläggningar och fermenterade saker och sura plommon.

Längtar så mycket efter kryddiga teer, mustiga soppor och grytor, starka senapsvinigretter, vitlöksmarinerade rotfrukter, örtiga röror och bönbiffar. Ge mig tacos, chili sin carne och chanterelle et soya au vin. (Eget påhitt).

Jag vill ha hummus, ajvar, curry, surkål, dhal, baba ganoush, mangosalsa, pesto, soltorkade tomater, kapris, oliver, ättiksgurka och pepparrotskräm.

Baka saffranscones, koka vilda bärkombinationer och äpplemos till gröten. Lägga tumstorm bitar ingefära i min smoothie.

Bjud mig på choklad med hög kakaohalt, mögelost, bröd med frukt och nötter i, salt knäck, salmiak, all tänkbar glögg och mörkrostat kaffe med tjockt skum på. 

Det var väl allt. Tack så mycket. Vsg för mat-tips.